Mohamed Ihattaren tekent bij RKC Waalwijk

Daar is de bevestiging: Ihattaren tekent voor één seizoen bij RKC

Vandaag om 14:50

Mohamed Ihattaren heeft officieel getekend bij RKC Waalwijk. Het voormalige supertalent is nog altijd maar 22 jaar oud en heeft wederom een nieuwe kans gekregen. Eerder mislukten avonturen bij Juventus, Sampdoria, Ajax en Slavia Praag.

Nadat verschillende media meldde dat Ihattaren onderweg was naar RKC heeft de club de transfer bevestigd. De aanvallende middenvelder tekent een contract tot medio 2025, met de optie van nog één seizoen. Ihattaren brak op geweldige manier door bij PSV, maar zijn carrière raakte in verval door allerlei incidenten. Zijn laatste club Slavia Praag stuurde hem na enkele maanden al weg.

'We geven Mo de ruimte terug te keren als voetballer en zijn carrière een positief vervolg te geven', zegt Mo Allach, technisch directeur bij RKC Waalwijk, na de afronding van de transfer op de clubwebsite. ' Binnen RKC Waalwijk staat de mens centraal en we hebben er alle vertrouwen in dat hij voor ons van toegevoegde waarde zal zijn. Het past in de filosofie van de club om spelers die om wat voor redenen dan ook uit een moeilijke fase van hun loopbaan komen, op te nemen binnen onze familie met als doel elkaar te helpen.'

Ihattaren was enige tijd al afwezig, maar verzamelde verschillende professionals om zich heen. In een uitgebreid interview aan De Telegraaf liet hij weten ruim honderd kilo te wegen. Toch zag de krant dat Ihattaren echt op de weg terug was en richting zijn fitheid vanuit zijn tijd bij PSV ging. In 56 Eredivisie wedstrijden scoorde Ihattaren zes keer en gaf hij acht assists.