Priske heeft hoge verwachtingen van Hwang: dit verwacht de trainer van de debutant

Priske over afschaffen huddle: "Ik zal proberen je respectvol te antwoorden"

19 september om 18:25
Laatste update: 19 september om 18:26

Feyenoord neemt het donderdag in de Champions League op tegen Bayer Leverkusen in de eerste speelronde van de Champions League. Brian Priske kiest ervoor om tegen de Duitse kampioen met Hwang In-beom te starten, die daardoor zijn debuut voor Feyenoord zal maken. Voorafgaand aan het duel gaat de oefenmeester bij Ziggo Sport in op zijn verwachtingen van zijn debutant en het afschaffen van de inmiddels befaamde huddle. 

Priske start tegen Leverkusen met Hwang, die zijn debuut namens Feyenoord zal maken. De trainer vindt het geen risico om de aanwinst voor de leeuwen te gooien in de Champions League. "Er zijn veel nieuwe mensen, je moet met elkaar communiceren, elkaar helpen, je moet een stapje extra doen voor elkaar."

De trainer zal zich met Feyenoord niet gaan ingraven tegen Leverkusen. "Ik wil absoluut voetballen. Ik ga verdedigen en aanvallen. Jullie willen altijd zoveel mogelijk informatie. We moeten zoveel mogelijk aanvallend spelen. Je voelt de sfeer, die is er nu al volop", aldus Priske. 

De Feyenoord-trainer maakte deze week bekend van zijn omstreden huddle af te stappen en werd daar door Ziggo Sport naar gevraagd. "Ik zal proberen je respectvol te antwoorden. Ik denk dat mijn post vrij duidelijk was. Ik ben allereerst verrast en blij dat zoveel mensen mij volgen en bijhouden wat ik plaats. Maar tegelijkertijd leek het me vrij duidelijk. Laten we ons richten op het voetbal, op dit veld, met deze club. En laten we het niet hebben over een huddle of wat dan ook. Dat is het verkeerde onderwerp."

Hoewel Priske afstapt van zijn huddle, staat de trainer nog altijd achter de intrede ervan. "Als nieuwe trainer heb je middelen nodig om een team creëren en dat heb ik geprobeerd met de huddle, dat vind ik een goed middel. Maar om de een of andere reden creëerde het een grotere kloof. Daar houd ik niet van. Ik wil die kloof zo klein mogelijk houden. Ik houd van de enorme cirkel, van de enorme huddle (met het publiek in De Kuip, red.)", sluit Priske af.