Feyenoord richting historische afgang: dit zijn de grootste Europese nederlagen

Feyenoord richting historische afgang: dit zijn de grootste Europese nederlagen

19 september om 20:00

Feyenoord beleeft vanavond een dramatische avond in de Champions League. In een uitverkochte Kuip staat de ploeg van Brian Priske bij rust al met 0-4 achter tegen Bayer Leverkusen. De Duitse ploeg overklast Feyenoord op alle fronten en lijkt af te stevenen op een monsterzege. Als de Rotterdammers niet weten te herstellen, kan dit uitlopen op een van de zwaarste Europese nederlagen uit de clubgeschiedenis.

Wat zijn de grootste nederlagen van Feyenoord in Europa? 

Feyenoord heeft eerder al enkele pijnlijke Europese nederlagen geleden. In 1965 verloor de ploeg met 5-0 van Real Madrid, wat nog steeds de grootste afstraffing is die Feyenoord ooit te verduren kreeg. Daarnaast gingen de Rotterdammers met 5-1 onderuit tegen Borussia Mönchengladbach, Juventus en Benfica in verschillende Europese toernooien. Ook recent, in 2018, kreeg Feyenoord een flinke klap te verwerken met een 4-0 nederlaag tegen FK AS Trenčín.

Wat zijn de grootste thuisnederlagen van Feyenoord in Europa?

De 0-4 ruststand tegen Bayer Leverkusen kan Feyenoord naar een nieuw negatief record brengen. Tot nu toe staat de zwaarste thuisnederlaag van Feyenoord in Europa op naam van de 0-3 tegen VfB Stuttgart in de UEFA Cup van 1998. Als Leverkusen de voorsprong verder uitbreidt, kan deze wedstrijd de boeken ingaan als Feyenoords grootste thuisvernedering in Europees verband.