'Dit is wanneer Ivan Perisic mogelijk zijn debuut maakt voor PSV'

'Dit is wanneer Ivan Perisic mogelijk kan debuteren voor PSV'
19 september om 20:20
Laatste update: 19 september om 20:17

Ivan Perisic traint sinds woensdag mee met de selectie van PSV en wil zo snel mogelijk inzetbaar zijn. De 35-jarige Kroaat liet aan trainer Peter Bosz weten dat hij meteen wilde aanhaken om zich voor te bereiden op zijn eerste speelminuten.

Perisic is volgens het Eindhovens Dagblad voornamelijk gehaald als vervanger van Hirving Lozano, die vanwege een spierblessure nog enkele weken ontbreekt. PSV verwacht dat Lozano pas later dit najaar terugkeert, waardoor Perisic de kans krijgt om direct een plek te veroveren. Ook Johan Bakayoko zal extra concurrentie voelen door de komst van de Kroatische routinier, die zowel aan de linkerkant als in de aanval en verdediging uit de voeten kan.

Wanneer kan Perisic zijn debuut maken voor PSV?

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Peter Bosz heeft aangegeven dat Perisic waarschijnlijk vrijdag de volledige groepstraining meedoet, waardoor hij zaterdag al in de wedstrijdselectie kan zitten. Zo kan Perisic dus tegen Fortuna Sittard zijn eerste minuten als PSV'er gaan maken.

Perisic tekende een contract voor één jaar bij PSV. De Kroaat is voorlopig alleen beschikbaar voor de Eredivisie en het bekertoernooi. Als PSV de tussenronde van de Champions League haalt, kan hij ook daar zijn bijdrage leveren.