Dit schrijven de ochtendkranten over de pijnlijke nederlaag van Feyenoord

Vandaag om 08:30

Feyenoord beleefde een nachtmerrieachtige avond in de Champions League met een zware 0-4 nederlaag tegen Bayer Leverkusen in De Kuip. De Rotterdamse ploeg werd totaal overklast door de Duitse kampioen, die Feyenoord vooral in de eerste helft geen kans gaf. Verschillende Nederlandse media gaven hun kijk op deze desastreuze wedstrijd.

De Telegraaf sprak van 'de meest pijnlijke thuisnederlaag in de Europese historie' voor Feyenoord. 'De kampioen van Duitsland hield op een verschrikkelijke manier huis in een uitverkochte Kuip.' Vooral het balverlies van Ramiz Zerrouki in de vijfde minuut werd als het begin van de ondergang gezien: 'Zerrouki leidde de ondergang van Feyenoord in met knullig balverlies.' De krant benadrukte hoe groot de pijn was voor de fans die de afgelopen jaren nog vaak genoten hadden van Europese succesavonden. 'Van de hemel naar de hel. Zo voelde het op de eerste Champions League-avond van Feyenoord na het tijdperk Arne Slot.'

Het AD sloot zich hierbij aan en noemde de nederlaag 'ontluisterend'. 'Feyenoord had geen schijn van kans,' schreef het dagblad. De krant wees op de weinige kansen die Feyenoord wist te creëren en het gemak waarmee Leverkusen de Rotterdammers overklaste: 'Bayer Leverkusen zal zich hebben verwonderd hoe makkelijk ze op het hoogste podium in Europa aan de doelpunten konden komen.'

Het Parool benadrukte dat de wedstrijd al voor rust was beslist: 'De eindstand van Feyenoords eerste Champions Leaguewedstrijd van dit seizoen was al bij rust bereikt.' Ook het publiek liet halverwege luidkeels zijn onvrede blijken met een fluitconcert. Het medium stelde verder dat Feyenoord 'in werkelijk niets partij kon bieden' aan de ploeg van Xabi Alonso en dat dit de ploeg van trainer Brian Priske voor grote problemen plaatst.