Volgens Johan Derksen had Weghorst het beste naar deze club kunnen gaan

Volgens Johan Derksen had Weghorst het beste naar deze club kunnen gaan

Vandaag om 10:00

Johan Derksen heeft nog steeds geen begrip voor de keuze van Wout Weghorst om naar Ajax te gaan. De analist van Vandaag Inside is van mening dat de spits beter af was geweest bij FC Twente, waar hij meer speeltijd had kunnen krijgen. Ook René van der Gijp sluit zich hierbij aan.

"Weghorst is gewoon een pinchhitter. Hij had naar Twente moeten gaan, daar had hij gespeeld in zijn eigen omgeving", aldus Derksen. Volgens hem heeft Weghorst zichzelf overschat door te denken dat hij een vaste waarde zou worden bij Ajax. Lange tijd leek Weghorst op weg naar Twente, maar door zowel sportieve als financiële redenen koos de spits uiteindelijk voor een avontuur bij de Amsterdammers. "Dan had hij gewoon altijd gespeeld", voegde Derksen toe.

Van der Gijp deelt de kritiek en benadrukt dat speeltijd essentieel is voor een speler van Weghorst zijn leeftijd. "Hij dacht tweede spits te zijn, maar nu zit hij als derde keuze op de bank. Op jonge leeftijd kun je dat nog accepteren, maar als je ouder bent moet je keuzes maken waarbij je zeker weet dat je speelt", zei Van der Gijp.

Ondanks zijn overstap naar Ajax, begon Weghorst zijn eerste wedstrijd tegen Fortuna Sittard vanaf de bank, terwijl Brian Brobbey geblesseerd was.