Op de schopstoel: deze Eredivisietrainer staat mogelijk vroegtijdig voor zijn vert

Op de schopstoel: deze Eredivisietrainer staat mogelijk vroegtijdig voor zijn vertrek

Vandaag om 08:25

De Eredivisie heeft er vijf speelrondes op zitten en de eerste trainer staat al op het punt om ontslagen te worden. VoetbalNieuws vertelt je om wie het gaat en waarom de oefenmeester het veld moet ruimen.

PSV is nog altijd foutloos en AZ heeft na zes wedstrijden de koppositie in handen. Bovenin zijn er nog maar enkele ploegen die in de buurt komen van de twee zeer uitstekend presterende ploegen, maar onderin zakt één ploeg volledig door het ijs.

Welke trainer staat op het punt om ontslagen te worden?

RKC Waalwijk staat na vijf speelrondes stijf onderaan. Nul punten en vijftien doelpunten tegen betekent weinig goeds voor trainer Henk Fraser. De supporters eisten afgelopen week al zijn vertrek en volgens het Algemeen Dagblad lijkt de club daar gehoor aan te geven. Volgens het medium staat 'de bom vroeg of laat op barsten' en zou ook de spelersgroep verdeeld zijn.

Fraser zou namelijk op een ouderwetse manier leiding geven en de spelers zouden bang zijn om fouten te maken. 'Dat spelers verlammen wanneer hij weer eens hoofdschuddend langs de lijn staat na een mislukte actie van een van hen. Dat ze zijn soms ijzige, zwijgzame blik vrezen. En dat de verantwoordelijkheid voor een nederlaag, vinden ze, veelal op de ploeg wordt afgeschoven.'