Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli kiest eerste spits en houdt vast aan stabie

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli kiest eerste spits en houdt vast aan stabiele defensie

Vandaag om 08:50

Ajax gaat zaterdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Amsterdammers zullen van goede huizen moeten komen om met drie punten terug naar huis te gaan en VoetbalNieuws vertelt je de vermoedelijke elf namen die dat moeten gaan doen.

Ajax lijkt het momenteel goed voor elkaar te hebben. De Amsterdammers wonnen midweeks van Fortuna Sittard met 5-0 en het spel was zeer behoorlijk. Hoewel er tegen NAC Breda onlangs nog werd verloren, lijkt men in Amsterdam met name bezig te zijn met de frisse wind onder Francesco Farioli.

Ondanks het positieve gevoel breken er belangrijke weken aan waarin gepresteerd moet worden. Eerst dus tegen Go Ahead. Achterin kiest Farioli waarschijnlijk voor dezelfde namen als de afgelopen weken. Devyne Rensch is de rechtsback en gaat een defensie vormen met Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato, die op de linkerflank staat. Baas lijkt vooralsnog de voorkeur boven Daniele Rugani te genieten.

Op het middenveld kiest Farioli al weken voor Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim. Laatstgenoemde maakt een sterke ontwikkeling door en geniet de voorkeur boven onder meer Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen. Het is de vraag voor hoe lang. Davy Klaassen keerde onlangs terug en zal zelf hopen op een basisplaats.

Voorin is het dringen in Amsterdam. Bertrand Traoré heeft een basisplaats veroverd aan de rechterflank. De aanvaller geniet weinig concurrentie, iets wat op de andere posities wel geld. Mika Godts start aan de linkerflank en krijgt de voorkeur boven Christian Rasmussen. In de spits mag Brian Brobbey waarschijnlijk starten. Wout Weghorst aast op zijn positie, dit terwijl beide spitsen de voorkeur lijken te krijgen boven Chuba Akpom.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Traoré, Brobbey, Godts