Ten Hag springt in de bres voor sterspeler: 'We moeten hem steunen, dan zal hij presteren'

Ten Hag springt in de bres voor sterspeler: 'We moeten hem steunen, dan zal hij pr
Vandaag om 09:41

Marcus Rashford staat al jaren te boek als een grote meneer bij Manchester United. Echter komt het er niet altijd uit bij de Engelsman die afgelopen seizoen in een vormcrisis verkeerde. Erik ten Hag liet de buitenspeler niet vallen en VoetbalNieuws vertelt je hoe hij naar zijn pupil kijkt.

Rashford scoorde afgelopen seizoen slechts mondjesmaat. De Engelsman kende een lastige periode en miste zelfs een training aangezien hij de avond ervoor door had gebracht in een nachtclub. Menig supporter schreeuwde om zijn vertrek afgelopen zomer, maar Ten Hag hield vast aan de aanvaller. Midweeks kwam Rashford tweemaal tot scoren tegen Barnsley en ook tegen Southampton vond de snelheidsduivel het net.

Hoe kijkt Ten Hag naar de opleving van Rashford?

Volgens Ten Hag is Rashford een zeer goede voetballer. De Nederlander erkent dat de aanvaller hulp nodig had om alles weer op de rit te krijgen. "Waarschijnlijk had hij wat hulp nodig, bijvoorbeeld door hem te steunen", vertelt de manager op de persconferentie. "Uiteindelijk moet hij het wel zelf doen. Hij moet zijn leven op orde hebben, net zoals hij inzet moet tonen tijdens trainingen en in wedstrijden. Als hij zich professioneel opstelt, dan zal hij presteren, want hij is een speler met klasse."

Ten Hag stelt dat er zowel op als naast het veld gepresteerd moet worden. "Als je leefwijze niet goed is, kun je niet presteren. Je haalt niet een goed niveau als je niet een goed en gedisciplineerd leven leidt buiten ons trainingscomplex." De Nederlander stelt dat iedereen te maken heeft met ups en downs. "Dan moet je daar mee omgaan. Rashford heeft dit nu ervaren. Hij weet hoe hij moet terugknokken en is nu op de weg terug. Hij is het seizoen heel goed begonnen en moet dit nu doortrekken."