Gravenberch maakt indruk: dit zegt Slot over de ontwikkeling van de middenvelder

Gravenberch maakt indruk: dit zegt Slot over de ontwikkeling van de middenvelder

Vandaag om 10:46

Ryan Gravenberch heeft dit zich seizoen ontpopt tot een zeer gewaardeerde kracht op het middenveld van Liverpool. De Nederlander krijgt wekelijks volop lof en ook zijn manager is lyrisch. VoetbalNieuws vertelt je hoe Arne Slot naar de spelmaker kijkt.

Gravenberch leek afgelopen seizoen een vaste plek op de bank te hebben. De Nederlander kwam over van Bayern München, maar kon geen stempel drukken op het spel van Liverpool. Dit seizoen probeerde de topclub daarom ook Martín Zubimendi te halen, maar toen die transfer afketste, waren alle ogen gericht op Gravenberch.

Wat zegt Slot over de ontwikkeling van Gravenberch?

Slot is zeer tevreden met de stappen die Gravenberch maakt. De middenvelder presteert wekelijks als één van de beste van Liverpool en dat is de manager zeker niet ontgaan. "Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we het beste uit hem halen", begint de oefenmeester tegenover de Engelse media. "Dat hangt niet alleen af ​​van wat we als trainingsstaf doen, hij is daar zelf het belangrijkste in. Maar zijn teamgenoten maken hem ook beter. Als je ziet hoe Virgil van Dijk tegen AC Milan ballen door de linies naar hem speelde. Naast goede individuele prestaties is het ook een teamding."

Slot verwacht dat Gravenberch nog tot veel meer in staat is. "Als het goed gaat en dat is wat je nu ziet, zie je een Ryan vol zelfvertrouwen. Dat gaat normaal gesproken gepaard met goede prestaties en vertrouwen in je teamgenoten. Hij weet wat hij moet doen op dit niveau."