Dit is wanneer Chelsea voor het laatst de Premier League won

Goed begin in Londen: wanneer won Chelsea voor het laatst de Premier League?

Vandaag om 13:53

Chelsea was jaren geleden een absolute topclub en pakte prijs na prijs, maar de laatste jaren is de prijzenkast minder snel gevuld. De Champions League werd in 2021 nog gepakt, maar wanneer was de laatste landstitel een feit voor The Blues? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit is wanneer Chelsea voor het laatst de Premier League won

De laatste keer dat Chelsea de Engelse landstitel binnensleepte, was in het seizoen 2016/17. Onder Antonio Conte, die Guus Hiddink dat seizoen verving, werd de eerste plek met overtuiging behaald. The Blues kwamen uiteindelijk op 93 punten terecht, zeven meer dan achtervolger Tottenham Hotspur. Bij de club zat onder meer Nathan Aké in de selectie, die voor de eerste seizoenshelft aan Bournemouth werd uitgeleend. Verder waren ook spelers als Thibaut Courtois, David Luiz, Eden Hazard, Diego Costa en Betrand Traoré actief.

In het seizoen daarvoor eindigde Chelsea op een dramatische tiende plek, dus van Europees voetbal was het seizoen daarna weinig sprake. De afgelopen jaren stelt Chelsea in de nationale competities tegen. In de laatste vijf seizoenen werden een vierde, vierde, derde, twaalfde en zesde plek behaald.