Flick deelt bemoedigende woorden: dit is wanneer De Jong weer in actie kan komen

Flick deelt bemoedigende woorden: dit is wanneer De Jong weer in actie kan komen
Vandaag om 15:10

Bij FC Barcelona rekent men spoedig weer op de kunsten van Frenkie de Jong. De middenvelder herstelt goed van zijn enkelblessure en trainer Hansi Flick deelt bemoedigende woorden. VoetbalNieuws vertelt je welke dat zijn.

De Jong raakte vijf maanden geleden geblesseerd aan zijn enkel. De Nederlander kreeg een flinke tik te verduren van Federico Valverde van Real Madrid en sindsdien staat de controleur langs de kant. Het EK leek haalbaar, maar vlak voor het toernooi bleek dat dat niet het geval was.

Wat zegt Flick over het herstel van De Jong?

De Jong sloot deze week weer aan bij de groepstraining. Van een snelle terugkeer is echter niet het geval. "Hoewel we acht spelers missen, reken ik nog niet op hem en Gavi", vertelt de Duitse trainer op een persconferentie. "We focussen ons liever op de spelers die wel beschikbaar zijn. "Frenkie herstelt beetje bij beetje, want zijn blessure was niet makkelijk. Hetzelfde geldt voor Gavi. Ik ben blij met de kwaliteit die ze laten zien, maar we moeten voorzichtig zijn."

Op de vraag wanneer de Nederlander dan wel weer in actie kan komen, is de oefenmeester duidelijk. "De kans bestaat dat De Jong en Gavi tijdens de volgende interlandperiode zijn hersteld." Voor Barça en Oranje zou dat goed nieuws zijn. De Catalanen spelen na de interlandbreak tegen zowel Bayern München (23 oktober) in de Champions League als Real Madrid (27 oktober) in de competitie.