Feyenoord moet oppassen: dit is wanneer NAC voor het laatst van de Rotterdammers won

Feyenoord moet oppassen: dit is wanneer NAC voor het laatst van de Rotterdammers w
Vandaag om 16:27

Feyenoord krijgt zondag bezoek van NAC Breda. De Rotterdammers kennen een lastige periode en azen op drie punten. De bezoekers wonnen eerder al van Ajax en hopen wederom op een stunt. VoetbalNieuws vertelt je wanneer dat voor het laatst gebeurde.

Feyenoord krijgt de laatste weken tik na tik te verduren. Van PEC Zwolle werd met 1-5 gewonnen, maar tegen Willem II, Sparta Rotterdam en FC Groningen werd gelijk gespeeld. Als kers op de zure taart ging Feyenoord midweeks bikkelhard ten onder. De Rotterdammers verloren met 0-4 in de Champions League van Bayer Leverkusen.

Wanneer won NAC Breda voor het laatst van Feyenoord?

Als er een moment is dat NAC bloed ruikt, dan is het nu wel. De ploeg uit Breda reist zeker niet als favoriet af naar Rotterdam, maar de kans bestaat dat de ploeg van Brian Priske naast NAC ook spreekwoordelijk nog tegen zichzelf speelt.

Als we de geschiedenis induiken, dan zien we dat beide ploegen 112 wedstrijden tegen elkaar in de Eredivisie speelden. 56 daarvan werden in De Kuip afgewerkt en slechts driemaal won NAC in Rotterdam. Voor de laatste overwinning van NAC tegen Feyenoord moeten we terug naar 2018. Jens Toornstra schoot de Rotterdammers na ruim een kwartier nog op voorsprong, maar vlak na rust stond het 2-1. Thierry Ambrose en Umar Sadiq scoorden en zorgden er voor dat NAC wist te winnen.

Enkele maanden eerder dat seizoen wist NAC een unieke prestatie te leveren. Voor het eerst sinds 1951 wist de ploeg uit Breda in De Kuip te winnen. De einduitslag van 0-2, na doelpunten van Giovanni Korte en Thomas Enevoldsen, zorgde er dus tevens voor dat zij dat seizoen tweemaal wonnen van Feyenoord. De enige keer in de geschiedenis dat dat gebeurde.