Basisdebuut voor Weghorst : dit is wanneer de spits voor het laatst in clubverband scoorde

Basisdebuut voor Weghorst : dit is wanneer de spits voor het laatst in clubverband
21 september om 19:45

Wout Weghorst staat zaterdagavond voor zijn basisdebuut bij Ajax. De Amsterdammers haalden de topschutter na een goed EK binnen, maar scoren deed hij maar weinig. VoetbalNieuws vertelt je wanneer de aanvaller voor het laatst in clubverband scoorde.

Weghorst kende een goed EK. De aanvaller groeide uit tot cultheld en leek de verlosser van Oranje te moeten worden. Echter werd Oranje, na een teleurstellende pot tegen Engeland, in de halve finale uitgeschakeld en zette Weghorst in op een terugkeer naar Nederland. Toen Ajax belde, was hij letterlijk verkocht.

Wanneer scoorde Weghorst voor het laatst in clubverband?

Bij de Nations League scoorde Weghorst voor het laatst. Tegen Bosnië en Herzegovina op 7  september schoot de aanvaller de verlossende 4-2 binnen en wist Oranje uiteindelijk met 5-2 te zegevieren. Namens Ajax en Burnley FC kwam Weghorst dit seizoen al driemaal in actie, maar scoren deed Weghorst nog niet.

Afgelopen seizoen kwam Weghorst uit voor TSG Hoffenheim. In 28 Bundesliga-wedstrijden scoorde de Nederlander zeven maal. Voor het laatst deed de spits uit Borne dat tegen Borussia Mönchengladbach. In speelronde dertig op 20 april gaf Weghorst een assist en scoorde hij waardoor Hoffenheim met 4-3 wist te winnen.