Dit is waarom de wedstrijd tussen Feyenoord en NAC niet alleen om voetbal draait

Dit is waarom de wedstrijd tussen Feyenoord en NAC niet alleen om voetbal draait
Vandaag om 10:15

Feyenoord staat dit weekend voor een bijzondere thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De wedstrijd heeft naast het sportieve aspect ook een speciaal doel, waarbij de club hoopt op een grote opkomst en steun van de supporters. VoetbalNieuws.nl vertelt je er meer over.

De speciale wedstrijd tussen Feyenoord en NAC Breda staat volledig in het teken van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Supporters kunnen geld doneren voor onderzoek en zorg. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Kinderhart, een afdeling die zich richt op kinderen met aangeboren hartafwijkingen.

Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is het enige ziekenhuis in Nederland dat harttransplantaties bij kinderen uitvoert. Dankzij de samenwerking van diverse specialisten is de overlevingskans van kinderen met hartproblemen sterk toegenomen. Met het ingezamelde geld wil het ziekenhuis verder onderzoek doen en de behandelingen blijven verbeteren om de kwaliteit van leven voor deze jonge patiënten te vergroten.

Honderden kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis zullen de wedstrijd in De Kuip bijwonen. Feyenoord hoopt opnieuw een groot bedrag op te halen en roept fans op om te doneren voor dit belangrijke doel.