Primeur op komst? In deze Nederlandse stadions kwam Luuk de Jong niet tot scoren

Primeur op komst? In deze Nederlandse stadions kwam Luuk de Jong niet tot scoren
Vandaag om 10:45

PSV speelt zondag in Sittard tegen Fortuna Sittard, en Luuk de Jong heeft een primeur in het vizier. De spits is doorgaans een zekerheidje wat betreft doelpunten in de Eredivisie, maar er zijn twee stadions waar hij nog niet het net wist te vinden.

In zijn loopbaan heeft De Jong gescoord in 26 van de 28 stadions waarin hij in de Eredivisie speelde. Alleen in De Koel, het stadion van VVV-Venlo, en het Fortuna Sittard Stadion bleef hij zonder doelpunt. Tegen Fortuna krijgt hij vandaag de kans om zijn doelpuntenteller ook in dat stadion te openen. De Jong speelde tot dusver drie keer in Sittard en wist daarin dus het net niet te vinden. 

Ook in Venlo wilde het de spits nog niet lukken om tot scoren te komen. De Jong speelde vier wedstrijden in De Koel zonder een doelpunt te noteren. De kans dat het de aanvaller dit seizoen lukt om in alle stadions gescoord te hebben, lijkt nihil. De Venlonaren spelen in de Keuken Kampioen Divisie en kunnen PSV alleen treffen tijdens de strijd om de KNVB-Beker.

In welk stadion scoorde De Jong het vaakst? 

Uiteraard maakte De Jong de meeste treffers in het Philips Stadion, De Grolsch Veste of De Vijverberg, maar in Zwolle lijkt de spits zich ook behoorlijk thuis te voelen. In het MAC³PARK stadion speelde De Jong zes wedstrijden, waarin hij goed was voor maar liefst negen treffers.