Dit is wat NAC Breda van plan is na de rellen in De Kuip

Zo wil NAC Breda de relschoppers van Feyenoord-uit straffen
Vandaag om 16:20

NAC heeft harde maatregelen aangekondigd tegen de supporters die zondag betrokken waren bij rellen na de wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. De club biedt excuses aan en wil maximale straffen voor de daders, waarbij ze de schade persoonlijk op hen zullen verhalen.

Volgens algemeen directeur Remco Oversier is NAC vastberaden om de betrokkenen aan te pakken. "Wij zetten hier als club een streep", zei hij in een verklaring. NAC werkt samen met Feyenoord, de politie en de gemeenten om de relschoppers te identificeren. "Wij tolereren dit gedrag niet en eisen de hoogst mogelijke straffen. De totale schade verhalen we persoonlijk op de daders."

De KNVB Taskforce is ook ingeschakeld om beelden te beoordelen en de opsporing te ondersteunen. NAC zal persoonlijk contact opnemen met de slachtoffers van het geweld om hen te compenseren. De club, die dit seizoen na vijf jaar terugkeerde in de Eredivisie, staat nu voor een nieuwe uitdaging. Eerder moesten al twee uitwedstrijden zonder publiek gespeeld worden, en de rellen in De Kuip brengen nieuwe problemen met zich mee.

Voor de volgende uitwedstrijd tegen FC Twente worden extra maatregelen genomen, met een verhoogde inzet van politie en stewards om nieuwe incidenten te voorkomen.