'Manchester United onthult plannen voor nieuw stadion van 100.000 plaatsen'

'Manchester United onthult plannen voor nieuw stadion van 100.000 plaatsen'

23 september om 21:49
Laatste update: 23 september om 23:25

Manchester United heeft de eerste ontwerpen van hun nieuwe stadion onthuld tijdens de Labour Party Conference in Liverpool. Het stadion, ontworpen door de beroemde architect Sir Norman Foster, zou een capaciteit van 100.000 toeschouwers krijgen en moet gebouwd worden naast het huidige Old Trafford.

In plaats van de huidige thuisbasis van 74.000 zitplaatsen te renoveren, wil de club een geheel nieuw stadion laten bouwen. Sir Norman Foster, bekend van projecten als het nieuwe Wembley en het Lusail Stadion in Qatar, heeft de leiding over het ontwerp. Eerder werkte zijn bedrijf al aan de renovatie van United’s trainingscomplex in Carrington. Het project wordt geraamd op een investering van 2 miljard pond en heeft als doel Old Trafford te vervangen door een 'Wembley van het Noorden'.

Tijdens de conferentie benadrukte Andy Burnham, burgemeester van Greater Manchester, dat de plannen ook een enorme positieve invloed zullen hebben op de lokale economie. De herontwikkeling rond het stadion zal nieuwe banen en woningen creëren, en een betere infrastructuur met verbeterde openbaar vervoersverbindingen. Burnham voegde eraan toe dat er geen publiek geld zal worden besteed aan de bouw van het stadion, maar mogelijk wel voor de verbetering van omliggende infrastructuur, zoals het verplaatsen van een goederenspoor.

Gary Neville, voormalig aanvoerder van Manchester United, steunt de plannen en benadrukte dat het cruciaal is om een wereldklasse stadion te bouwen. Neville gaf aan dat hij minder om de locatie gaf, zolang het nieuwe stadion voldoet aan de hoogste standaarden.