Vermoedelijke opstelling AZ tegen Elfsborg in Europa League

Vermoedelijke opstelling AZ tegen Elfsborg in Europa League
Vandaag om 18:30
Laatste update: om 18:32

AZ staat voor een belangrijke Europese avond tegen het Zweedse Elfsborg. Na zware nederlagen van PSV en Feyenoord in de Champions League, kan AZ de eerste Nederlandse club zijn die dit seizoen succes boekt in Europa. Het duel wordt woensdag om 18.45 uur gespeeld in Alkmaar.

Verwacht wordt dat trainer Maarten Martens geen verrassingen in petto heeft in zijn basisopstelling. Op doel zal Rome-Jayden Owusu-Oduro. In de verdediging zijn het vermoedelijk Seiya Maikuma, Wouter Goes, Alexandre Penetra en David Moller-Wolfe, die de Zweden moeten tegenhouden. In de Eredivisie kregen de Alkmaarders slechts twee tegentreffers, waardoor Martens geen reden ziet om aanpassingen te doen. 

Op het middenveld zullen Peer Koopmeiners en Jordy Clasie net als de afgelopen wedstrijden het defensieve blok vormen. Sven Mijnans zal als nummer tien gaan spelen. Ook in de voorhoede zal Martens geen wijzigingen gaan doorvoeren.

Ibrahim Sadiq heeft dit seizoen zijn goede vorm te pakken en geniet het vertrouwen van de trainer. In de punt behoudt ook Troy Parrott de voorkeur. De verwachtingen van de spits zijn sinds zijn komst hoog gespannen, maar vooralsnog scoorde de spits alleen tegen Heerenveen. Ruben van Bommel mag vanaf de linkerflank het Alkmaarse gevaar veroorzaken.

Vermoedelijke opstelling AZ: Owusu-Oduro; Maikuna, Goes, Penetra, Moller-Wolfe; Koopmeiners, Clasie, Mijnans; Sadiq, Parrott, Van Bommel.