Dit verwacht Maarten Martens dit seizoen van AZ in de Europa League

Dit verwacht Maarten Martens dit seizoen van AZ in de Europa League

Vandaag om 19:25

PSV en Feyenoord kenden vorige week een moeilijke start in Europa, met zware nederlagen in de Champions League. Nu is het aan AZ om woensdagavond (18.45 uur) het eerste Nederlandse succes van dit seizoen te boeken. Het Zweedse Elfsborg komt op bezoek in Alkmaar en Maarten Martens spreekt zich uit over de ambities van de Alkmaarders in de Europa League

Maarten Martens ziet kansen voor zijn ploeg, maar blijft realistisch. "We moeten scherp blijven, want Europese wedstrijden zijn altijd lastig", zei Martens tijdens de persconferentie. "We hebben goed gepresteerd in de Eredivisie, maar de weerstand in Europa is anders. Dat zag je vorige week wel bij PSV en Feyenoord. Je kunt het één week heel zwaar hebben."

De goede start in de Eredivisie zorgt bij Martens voor optimisme rond zijn elftal. "Ik ben trots op hoe de jongens zich ontwikkelen. Ze laten zien dat ze klaar zijn voor dit niveau. Maar het belangrijkste is dat we deze lijn doortrekken. We kunnen ons geen moment van verslapping veroorloven."

Martens benadrukte op het persmoment het belang van ervaring in zijn selectie. "Jordy Clasie en andere ervaren spelers brengen rust in het team, vooral in dit soort wedstrijden. Die ervaring kan ons helpen om in moeilijke momenten overeind te blijven." De trainer spreekt ook meteen de doelstelling uit voor AZ in de Europa League. "Natuurlijk willen we verder komen, maar we moeten stap voor stap denken. Tegen Elfsborg moeten we gewoon winnen", aldus Martens.