Om deze reden kiest de UEFA een ander stadion voor de CL-finale van 2027

Om deze reden kiest de UEFA voor een ander stadion voor de CL-finale van 2027
Vandaag om 18:50
Laatste update: om 18:52

De Champions League-finale van 2027 zal niet plaatsvinden in Milaan. De UEFA heeft besloten het eerder toegewezen San Siro stadion af te wijzen vanwege onzekerheden rondom de geplande verbouwing van het stadion.

In mei kondigde de UEFA San Siro nog aan als het stadion voor de finale. Echter, toen al werden vraagtekens gezet bij de haalbaarheid van de renovatieplannen. De gemeente Milaan kon destijds geen garanties geven dat het project binnen drie jaar zou zijn afgerond. Dinsdag werd op een vergadering in Praag definitief besloten om het stadion te schrappen als finale-locatie.

San Siro is al langer onderwerp van discussie. AC Milan en Internazionale hebben beide plannen om nieuwe stadions te bouwen, maar de gemeente Milaan staat geen sloop van San Siro toe en wil dat het stadion wordt gerenoveerd.

Waar wordt de Champions League-finale van 2027 wel gespeeld? 

De UEFA geeft nu andere steden de kans zich kandidaat te stellen als gastheer voor de finale van 2027. De Europese voetbalbond verwacht in mei of juni volgend jaar een nieuwe locatie aan te wijzen.