Deze club wist het vaakst de League Cup te winnen

Dit is de meest succesvolle ploeg in de geschiedenis van de League Cup

24 september om 19:40
Laatste update: 24 september om 23:36

De League Cup, ook wel de Carabao Cup genoemd, is een van de belangrijkste bekertoernooien in het Engelse voetbal. Sinds de oprichting in 1961 hebben tal van clubs gestreden om deze felbegeerde trofee, maar één club steekt met kop en schouders boven de rest uit als recordhouder. VoetbalNieuws.nl vertelt je welk team het vaakst met de beker aan de haal ging. 

Welke club won het vaakst de League Cup? 

Liverpool heeft met tien titels het vaakst beslag weten te leggen op de League Cup. In de jaren '80 begon deze club aan een periode van dominantie, waarbij ze vier keer op rij de League Cup wisten te winnen. Met overwinningen tegen teams als West Ham United, Tottenham Hotspur, en Manchester United bouwden ze een reputatie op als specialisten in dit toernooi.

Ook de afgelopen jaren kende het team successen in het bekertoernooi. In zowel 2022 als 2024 werd Chelsea in de finale verlagen en ging Liverpool er met de winst vandoor. Met een totaal van 10 overwinningen staan ze bovenaan als de meest succesvolle club in de geschiedenis van de League Cup, een titel die geen enkele andere club heeft weten te evenaren.

Hun naaste concurrenten, zoals Manchester City met acht titels en Manchester United met zes, blijven achter. Toch blijft deze club, dankzij hun indrukwekkende reeks van overwinningen, dé maatstaf in de League Cup.