'Turkse topclub toonde interesse in Wijndal, maar liet plots niets meer horen'

'Turkse topclub toonde interesse in Wijndal, maar liet plots niets meer horen'

Vandaag om 07:48

Owen Wijndal mag zich nog altijd speler van Ajax noemen. De verdediger stond afgelopen maand in de etalage in Amsterdam, maar vertrok niet. Toch was er een Turkse gigant die interesse toonde en VoetbalNieuws vertelt je wie dat was en waarom er geen deal werd bekrachtigd.

Wijndal kreeg in de zomer een fikse domper te verwerken. Ajax-trainer Francesco Farioli zette de back terug naar Jong Ajax aangezien hij stelde dat hij de back niet nodig had. De verdediger mocht voor een zeer zacht prijsje vertrekken uit Amsterdam aangezien Wijndal al enige tijd geen basisklant meer was. Een transfer bleek echter uit en tegen Go Ahead Eagles maakte de linksachter weer zijn rentree.

Welke Turkse topclub toonde interesse in Wijndal?

Volgens het Algemeen Dagbald was er één ploeg concreet in de markt voor Wijndal. Galatasaray toonde interesse en hoopte de verdediger over te nemen. Echter liep het mis toen de Turkse ploeg Champions League-voetbal misliep. 'Galatasaray had hij best interessant gevonden, maar toen de Turkse kampioen de Champions League misliep, hoorde hij niets meer', schrijft het AD.

Naast Galatasaray toonden ook Panathinaikos en Istanbul Basaksehir interesse, maar Wijndal wilde Ajax niet verlaten voor een ploeg van lager niveau. Daarom liet hij de interesse van de andere ploegen links liggen en mikte de verdediger op een rentree bij Ajax, met succes.

Lees meer over:

Deel via