'Girona vreest Feyenoord-fans deze maatregelen treft de gemeente voor de CL-clash'

'Girona vreest Feyenoord-fans: deze maatregelen treft de stad voor de CL-clash'

26 september om 18:35

Girona neemt strenge veiligheidsmaatregelen in de aanloop naar het Champions League-duel met Feyenoord. De Spaanse stad ziet de Rotterdamse club als een van de meest 'problematische' bezoekers tijdens het toernooi, zo meldt Cadena SER.

Volgende week woensdag staat het duel tussen Girona en Feyenoord op het programma in het Estadi Montilivi. Om problemen te voorkomen, heeft de gemeente een uitgebreid veiligheidsplan opgesteld. De toegang tot omliggende gebieden wordt beperkt en verschillende horecagelegenheden sluiten mogelijk tijdelijk. Ook worden er extra agenten ingezet in het stadscentrum. Hoewel er vijfhonderd Feyenoord-supporters met een kaartje naar Girona afreizen, vrezen de lokale autoriteiten vooral voor fans die zonder kaartje komen.

De gemeente Girona werkt samen met de lokale politie en het Catalaanse politiekorps Mossos d'Esquadra om alles in goede banen te leiden. De maatregelen zijn volgens Cadena SER gericht op het waarborgen van de veiligheid tijdens Feyenoord's bezoek, aangezien de club wordt beschouwd als de meest uitdagende tegenstander. Fans zonder kaartje zouden mogelijk afreizen naar nabijgelegen badplaatsen, zoals Lloret de Mar.