Jonk voegt zich bij Oranje: dit is de complete staf van Koeman richting het WK van 2026

Jonk voegt zich bij Oranje: dit is de complete staf van Koeman richting het WK van
Vandaag om 12:45

Wim Jonk is de nieuwe assistent van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. De oefenmeester voegt zich bij een zeer ervaren staf en zal daarin zijn draai moeten vinden. VoetbalNieuws vertelt je wie er naast Jonk nog meer in de staf zitten.

De aanstelling van Jonk als nieuwe assistent van Koeman bij het Nederlands elftal is een opvallende toevoeging aan de technische staf. Met zijn ervaring en visie zal Jonk een belangrijke rol gaan spelen in de voorbereiding van Oranje op komende toernooien.

Wie zitten er in de staf van het Nederlands elftal?

Ronald Koeman: bondscoach

Ronald Koeman, geboren op 21 maart 1963, is een van de bekendste gezichten in het Nederlandse voetbal. In zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal, vanaf 2023, heeft hij opnieuw de leiding genomen over Oranje. Koeman bracht het team eerder tussen 2018 en 2019 naar de finale van de Nations League. Afgelopen zomer behaalde de voormalig prof de halve finale op het WK. De komende maanden ligt de focus op de Nations League en het WK van 2026. In zijn huidige termijn heeft Koeman 22 wedstrijden geleid, waarvan hij er 13 won, 2 gelijk speelde en 7 verloor.

Erwin Koeman: analist en assistent

Erwin Koeman, de broer van Ronald, speelt een cruciale rol in het analyseren van de tegenstanders van het Nederlands elftal. Als assistent-trainer is hij verantwoordelijk voor het doornemen van videobeelden en het opstellen van sterkte-zwakte-analyses van de tegenstanders. Deze informatie wordt vervolgens gepresenteerd aan de spelers, zodat zij goed voorbereid het veld op gaan. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met hoofdscout Dennis Demmers, die de internationale competities afstruint om zoveel mogelijk informatie te verzamelen.

Dwight Lodeweges: Keeperstrainer en Assistent

Dwight Lodeweges is een ervaren assistent-trainer binnen het Nederlandse voetbal en werd door Ronald Koeman aangesteld als keeperstrainer en assistent bij het Nederlands elftal. Hij nam deze positie over van Sipke Hulshoff met het oog op het EK 2024. Lodeweges is verantwoordelijk voor het trainen van de doelmannen en draagt bij aan de tactische voorbereiding van het team. Zijn ervaring en expertise in zowel nationale als internationale competities maken hem een belangrijke schakel binnen de technische staf.