Dest geeft een update over revalidatie en spreekt voorkeurspositie uit

Dest geeft een update over revalidatie en spreekt voorkeurspositie uit
Vandaag om 13:55

Sergiño Dest heeft zich in een interview met The Athletic uitgelaten over zijn revalidatie. De vleugelverdiger van PSV ligt er voorlopig uit met een zware blessure en richt zich nu vol op zijn herstel. In het interview komt ook zijn voorkeurspositie ter sprake. 

De verdediger raakte in april geblesseerd aan zijn knie tijdens een training, waardoor hij de laatste wedstrijden van het seizoen miste en ook niet kon deelnemen aan de Copa América. Momenteel zit hij halverwege zijn revalidatieproces en hoopt in maart weer terug te keren op het veld. Dest kijkt ernaar uit om weer te spelen, maar grapte over het gemiste weddenschap met zijn coach. "De coach had geluk dat ik geblesseerd raakte."

Dest is een veelzijdige speler die zowel op links- als rechtsback uit de voeten kan, maar zijn voorkeur ligt duidelijk op rechts. "Op lange termijn is rechtsback mijn positie, maar het is goed om veelzijdig te zijn," zegt hij. Ondanks dat hij regelmatig op links speelt, voelt hij zich daar minder natuurlijk. "Op links moet ik wat langer wennen, vooral bij het voorzetten vanaf die kant."