Dit is de huidige vorm van PSV's Champions League-opponent Sporting Lissabon

Dit is de huidige vorm van PSV's Champions League-opponent Sporting Lissabon
Vandaag om 16:25

Dinsdag staat PSV voor een zware uitdaging in de Champions League wanneer het thuis Sporting CP ontvangt. De Portugese club verkeert in uitstekende vorm en is tot nu toe ongeslagen in zowel de nationale competitie als de Champions League.

Het seizoen begon voor Sporting met een zware teleurstelling. De club uit Lissabon leed een nipte nederlaag in de Supertaça tegen Porto (3-4), maar herpakte zich snel. De ploeg van trainer Rúben Amorim won de daaropvolgende zes competitiewedstrijden overtuigend, met ruime zeges tegen Rio Ave (3-1), Nacional (6-1) en Farense (5-0). Ook Porto werd met 2-0 verslagen, waarmee Sporting aantoont op alle fronten mee te strijden.

Vorm van Sporting in de Champions League

Champions League start In de Champions League begon Sporting sterk met een 2-0 overwinning op Lille OSC op speeldag één. Dankzij solide defensief werk en efficiënte aanvallen lijkt Sporting klaar om ook in Europa hoge ogen te gooien. Klaar voor PSV Met een 3-0 overwinning op Estoril in de meest recente competitiewedstrijd komt Sporting vol vertrouwen naar Eindhoven. PSV zal het lastig krijgen tegen een Sporting dat zowel verdedigend als aanvallend zijn zaken op orde heeft.