Feyenoord-coach Priske blijft opvallend positief: "Heel goede eerste helft"

Feyenoord-coach Priske blijft opvallend positief: "Heel goede eerste helft"
28 september om 21:40

Ondanks het 1-1 gelijkspel tegen NEC blijft Feyenoord-coach Brian Priske opvallend positief. De Deen zag zijn ploeg vooral in de eerste helft sterk spelen, maar had meer willen zien van de kansen die werden gecreëerd. "Ik denk dat we eigenlijk een goede eerste helft speelden", vertelde Priske bij ESPN. Toch was hij teleurgesteld over de tegengoal na een fout van Thomas Beelen. "Het is vrij makkelijk om te zien dat dat de verkeerde keuze was. Daarna worden we zwaar gestraft."

In de tweede helft ging het volgens Priske minder goed. Feyenoord verloor de grip op de wedstrijd en gaf NEC te veel mogelijkheden. "Er sloop wat onzekerheid in de ploeg, waardoor het moeilijk is om de wedstrijd te winnen", legde hij uit. Desondanks complimenteerde hij zijn team voor het afdwingen van de late gelijkmaker. "Ik moet de jongens prijzen voor hun mentaliteit. Ze bleven doorgaan en dwongen de gelijkmaker af."

Priske blijft ondanks de moeizame resultaten vertrouwen houden in zijn team en kijkt liever naar de positieve punten. "Te teleurgesteld zijn helpt niet. De wedstrijd is afgelopen, we moeten het van de positieve kant bekijken en deze spelers pushen, helpen en supporten", benadrukte hij. Over de titelrace wilde hij niet speculeren, maar hij blijft ambitieus. "We willen altijd meedoen voor de bovenste plekken, dat is onze ambitie en die verandert niet."