Dit zegt Bertrand Traoré over de ontwikkeling die Ajax doormaakt

Dit zegt Bertrand Traoré over de ontwikkeling die Ajax doormaakt

Vandaag om 11:55
Laatste update: om 11:55

Bertrand Traoré is optimistisch over de progressie van Ajax en hoopt dat de club snel weer de oude 'Ajax-standaard' kan bereiken, zo laat hij weten in gespre met het Algemeen Dagblad. Afgelopen donderdag werd Besiktas met 4-0 verslagen in de Johan Cruijff ArenA, maar enkele dagen later ging het moeizamer in de 0-2 zege op RKC Waalwijk.

Traoré begon tegen RKC op de bank en maakte na zijn invalbeurt het verschil. Hij scoorde de openingstreffer en gaf de assist op de 0-2 van Mika Godts. "Ik voel me fit en goed, klaar om top te presteren", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. De Burkinees benadrukte dat het niet om hem gaat: "Het belangrijkste is de club, niet Traoré."

De vleugelaanvaller, die eerder in het seizoen 2016/17 voor Ajax speelde, ziet overeenkomsten met toen: "In die zeven jaar zijn er wat dingen veranderd, maar de stad en de club zijn hetzelfde. We moeten Ajax weer naar de 'winning way' brengen. Het is een proces, maar dat moet de standaard worden."

Volgens Traoré ligt de focus van Ajax nu op het herstellen van die standaard. "Als je ziet waar het team vorig jaar stond en waar we nu zijn, zijn we op de goede weg. In vijf wedstrijden kunnen we niet alles oplossen, maar ik zie weer potentie", stelt Traoré. Zijn focus ligt nu op de Europa League-wedstrijd tegen Slavia Praag, een volgende belangrijke test voor Ajax.