Hierom wordt de gestaakte derby tussen Beerschot en Antwerp niet uitgespeeld

Waarom wordt Antwerp - Beerschot niet uitgespeeld?
Vandaag om 12:30
Laatste update: om 12:30

Bij een 4-0 stand werd de Antwerpse derby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot gestaakt. Supporters gooiden vuurwerk op het veld en daarmee was het gedaan. De wedstrijd zal niet meer worden uitgespeeld, maar toch kreeg Antwerp er nog één doelpunt bij, hoe zit dat? VoetbalNieuws.nl legt aan je uit waarom de derby niet uitgespeeld zal worden.

Het was een groot feest in het Bosuilstadion toen Jacob Ondrejka de eerste treffer van de wedstrijd scoorde. Het bleek slechts een voorproefje, want in de tweede helft ging Antwerp helemaal los. Binnen vijf minuten werd er drie keer gescoord en dat door twee Nederlanders. Tjaronn Chery was tweemaal trefzeker en in minuut 63 zorgde Vincent Janssen voor de kers op de taart.

Waarom zal de gestaakte derby niet uitgespeeld worden?

Voor Dirk Kuyt was het wederom een nieuwe klap. De trainer van Beerschot staat onderaan in de Jupiler Pro League en pakte slechts één punt. Verder werden de overige zeven wedstrijden allemaal verloren. Er werd vanuit het uitvak met fans van de Kielse Ratten veel vuurwerk op het veld gegooid en na een derde keer vond ook arbiter Lothar D'hondt het genoeg. Hij staakte de wedstrijd definitief. Met de 4-0 achterstand in het achterhoofd hoefde er niet op een ander tijdstip gespeeld te worden door Beerschot. Daarop besloot de Belgische voetbalbond de wedstrijd reglementair af te ronden en Antwerp een 5-0 overwinning te geven.

Waarom gooiden supporters van Beerschot met vuurwerk?

Dat het niet loopt bij Beerschot blijkt wel uit de rangschikking in de Belgische competitie. Toch kwam het gegooide vuurwerk in de Antwerpse stadsderby niet onverwacht. Vlaamse media hadden een audio-opname in handen gekregen waarin de harde kern van Beerschot in gesprek is met de leiding van de club. In dat gesprek geven de supporters aan dat er: 'volgende week geen laatste fluitsignaal zal zijn'. Nadat de afdroging compleet was gemaakt door Janssen hadden zij genoeg gezien en volmaakten zij hun belofte. Het is nog onduidelijk welke verdere straffen Beerschot krijgt van de Belgische voetbalbond. Een minimale boete van vijftigduizend euro is wel zeker.