Primeur op de Nederlandse velden: deze vrouwelijke arbiter fluit een KKD-wedstrijd

Primeur op de Nederlandse velden: deze vrouwelijke arbiter fluit een KKD-wedstrijd
Vandaag om 18:37

Komend weekend staat er een primeur op het programma in het Nederlandse voetbal. VoetbalNieuws vertelt je welke dat is en aan wie de eer is.

De KNVB maakt wekelijks bekende welke scheidsrechters er in het weekend actief zijn. Meestal is het uitkijken naar de topwedstrijden, maar deze week maakt de bond iets anders opvallends bekend. Voor het eerst gaat er namelijk een vrouwelijke scheidsrechter in actie komen in een betaald voetbalwedstrijd.

Welke vrouwelijke scheidsrechtster komt in actie komend weekend?

De KNVB maakt bekend dat Shona Shukrula komend weekend een betaald voetbalwedstrijd onder haar hoede krijgt. Niet eerder floot een vrouwelijke arbiter een wedstrijd in Nederland op dat niveau. Vrijdagavond staat de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen TOP Oss en ADO Den Haag onder haar leiding.

Shukrula fluit al sinds 2009 namens de KNVB en was de afgelopen jaren actief bij de Tweede Divisie. Sinds 2020 was ze wel al meermaals vierde official bij een wedstrijd in de KKD. Verder floot Shukrula wel al wedstrijden rondom EK en WK-kwalificatie voor de vrouwen.