Gerucht: 'United overweegt Italiaan als vervanger van Ten Hag bij United'

Gerucht: 'United overweegt Italiaan als vervanger van Ten Hag bij United'
Vandaag om 07:50
Laatste update: om 07:50

Volgens een gerucht in The Daily Star wordt Simone Inzaghi overwogen als vervanger van Erik ten Hag bij Manchester United. De coach van Internazionale zou een belangrijke kandidaat zijn als Ten Hag wordt ontslagen, gezien de tegenvallende prestaties van United dit seizoen.

Manchester United heeft slechts twee van de laatste zeven wedstrijden gewonnen en staat momenteel teleurstellend twaalfde in de Premier League, slechts vier punten boven de degradatiezone. De druk op Ten Hag is dan ook enorm. Eigenaar Sir Jim Ratcliffe zou rond de komende interlandperiode een beslissing willen nemen over de toekomst van de Nederlander. Naast Inzaghi wordt ook Gareth Southgate genoemd als mogelijke opvolger, terwijl The Times meldt dat de huidige assistent Ruud van Nistelrooy eveneens in beeld is.

Inzaghi maakte de afgelopen jaren indruk met zijn prestaties bij Inter, waar hij meerdere prijzen won, waaronder de Serie A-titel. In 2023 bereikte hij ook de Champions League-finale, waar zijn ploeg nipt verloor van Manchester City. Ondanks een recente contractverlenging bij Inter blijft het de vraag of Inzaghi de uitdaging bij United zou aannemen.