Joey Veerman minimaal maand aan de kant

PSV-middenvelder minimaal vier weken aan de kant dankzij blessure

Vandaag om 10:40
Laatste update: om 10:40

Joey Veerman zal minimaal één maand moeten missen door zijn liesblessure. PSV heeft dat op social media bekend gemaakt. Daarmee mist de middenvelder niet alleen de Champions League-wedstrijd met Sporting CP, maar staan ook de wedstrijden tegen PSG en Ajax op de tocht.

Peter Bosz meldde op de vooravond van het duel in het miljardenbal al geen rekening te houden met Veerman. Tijdens de Brabantse derby op bezoek bij Willem ll moest de middenvelder het veld verlaten. Later bleek het een liesblessure te zijn. Verdere onderzoeken hebben nu uitgewezen dat Veerman minimaal één maand aan de kant zal staan met het kwetsuur.

Daarmee zal de 25-jarige niet alleen het duel met Sporting CP gaan missen. Met minimaal vier weken afwezigheid mist Veerman minimaal de wedstrijden tegen Sparta Rotterdam, AZ, PSG en PEC Zwolle. Op 2 november speelt PSV in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax, mogelijk kan hij dan terugkeren. Afgelopen seizoen miste Veerman ook al acht duels door blessures, deze blessure brengt hem echter al bijna aan datzelfde aantal.

Ook voor bondscoach Ronald Koeman is het slecht nieuws. Eerder haakte Jan Paul van Hecke al af voor de komende Nations League-wedstrijden, maar daar komt Veerman nu ook bij. Op 11 oktober wacht voor Oranje een treffen met Hongarije en op 14 oktober reist het af naar Duitsland voor een wedstrijd tegen Die Mannschaft