Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz mist sterkhouder op het middenveld

Vermoedelijke opstelling PSV voor het Champions League-duel met Sporting CP
Vandaag om 15:10

Speelronde twee in de Champions League staat alweer voor de deur. PSV neemt het daarin op tegen Sporting CP, maar Peter Bosz kreeg vlak voor het duel slecht nieuws over Joey Veerman. Wat is de vermoedelijke opstelling van de Eindhovenaren? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Hoewel er in Tilburg gewonnen werd in de Brabantse derby was er geen hosanna stemming. PSV behield het perfecte record en schreef de zevende overwinning van het seizoen bij. Ivan Perisic debuteerde tegen Willem ll en Ricardo Pepi scoorde tweemaal. Echter moest Veerman geblesseerd naar de kant en een liesblessure gooit roet in het eten van de middenvelder.

Wat is de vermoedelijke opstelling van PSV?

Tijdens zijn persconferentie had Bosz het slechte nieuws te vertellen dat hij hoogstwaarschijnlijk geen rekening houdt met Veerman. Daarmee moet de oefenmeester een wijziging doorvoeren in zijn basisopstelling. Samen met Jerdy Schouten vormt Veerman het centrale blok op het middenveld van de Eindhovenaren, maar daar komt verandering in. Op verschillende momenten verving Ismael Saibari Veerman al in de wedstrijd, maar nu zal hij dat ook vanaf het begin doen.

Achterin zullen er geen veranderingen zijn. Walter Benitez verdedigt het doel en Olivier Boscagli en Ryan Flamingo vormen het centrale duo. Matteo Dams werd gepromoveerd tot volwaardig eerste elftal speler, maar zal ook zijn basisplaats behouden. Mauro Junior dient als rechtsback. Verder zullen Schouten en Til de twee middenvelder naast Saibari zijn. Til dient daarbij als de meest aanvallende middenvelder.

Tegen Willem ll mocht Perisic dus debuteren, maar tegen Sporting CP zal hij weer op de bank zitten. Johan Bakayoko begint gewoon vanaf het eerste fluitsignaal. Dat geldt ook voor Luuk de Jong en daarmee zal matchwinner Pepi ook als wissel beginnen. Malik Tillman is de linksbuiten.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benitez; Mauro, Flamingo, Boscagli, Dams, Saibari, Til, Schouten; Bakayoko, De Jong, Tillman.