Wie is Jindrich Trpisovsky?

Wie is Jindrich Trpisovsky, hoofdtrainer van Ajax-opponent Slavia Praag?

Vandaag om 13:45

Ajax moet in de tweede speelronde van de Europa League op bezoek bij Slavia Praag. De Tsjechische tegenstander staat al langere tijd onder leiding van Jindrich Trpisovsky. Wie is deze trainer? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Jindrich Trpisovsky?

Jindrich Trpisovsky werd geboren op 27 februari 1976 in Praag, Tsjechië. Op dit moment is hij 48 jaar oud en heeft hij naam gemaakt als een van de meest succesvolle en innovatieve voetbalcoaches in Tsjechië. Sinds december 2017 is hij de hoofdtrainer van SK Slavia Praag, waar hij de club naar verschillende nationale en internationale successen heeft geleid.

Vroege carrière en opkomst

Trpisovsky begon zijn trainersloopbaan bij jeugdteams van clubs als AC Sparta Praag en Bohemians 1905. Zijn eerste ervaring als hoofdtrainer in het seniorenvoetbal kwam in 2011 bij SK Horní Měcholupy, een club uit de lagere divisies van Tsjechië. Later verhuisde hij naar Viktoria Žižkov, waar hij ondanks financiële problemen de club naar een indrukwekkende vierde plaats in de tweede divisie leidde.

In 2015 maakte Trpisovsky de overstap naar Slovan Liberec, zijn eerste klus in de hoogste Tsjechische divisie. Onder zijn leiding slaagde de club erin om tweemaal de groepsfase van de UEFA Europa League te bereiken, wat hem een reputatie opleverde als een tactisch scherpzinnige coach. Zijn prestaties bij Liberec trokken de aandacht van grotere clubs, wat uiteindelijk leidde tot zijn aanstelling bij Slavia Praag.

Succesjaren bij Slavia Praag

Sinds zijn komst naar Slavia Praag in december 2017, heeft Trpisovsky de club naar ongekende hoogten gebracht. Onder zijn leiding won Slavia drie opeenvolgende landstitels (2019, 2020, 2021), vier nationale bekers en bereikte de club meerdere keren de kwartfinales van Europese competities, waaronder de Europa League en de Conference League. Zijn aanvallende speelstijl en sterke focus op pressing en tactische discipline hebben Slavia getransformeerd tot een van de meest dominante teams in Tsjechië.

Waarom is Trpisovsky belangrijk voor Slavia Praag?

Trpisovsky staat bekend om zijn vermogen om jonge talenten te ontwikkelen en zijn tactische flexibiliteit. Onder zijn leiding hebben spelers als Tomáš Souček en Vladimír Coufal zich ontwikkeld tot internationals, wat aantoont hoe goed hij in staat is om spelers naar een hoger niveau te tillen. Zijn succesvolle aanpak bij Slavia Praag heeft de club niet alleen aan de top van het Tsjechische voetbal gebracht, maar ook aanzienlijke resultaten in Europa opgeleverd. Trpisovsky blijft met zijn vernieuwende ideeën en indrukwekkende resultaten een van de meest invloedrijke figuren in het Tsjechische voetbal.

De laatste wedstrijd van Slavia Praag: