Wat is de capaciteit van Fortuna Arena, het stadion van Slavia Praag?

Hoeveel toeschouwers kunnen er in het stadion van Slavia Praag?
Vandaag om 18:25

Op donderdag 3 oktober 2024 neemt Ajax het in de Europa League op tegen Slavia Praag. Dit duel wordt gespeeld in de Fortuna Arena in Praag. Hoe veel mensen kunnen er eigenlijk plaatsnemen in dit stadion? VoetbalNieuws.nl brengt je op de hoogte.

De Fortuna Arena, gelegen in de wijk Vršovice in Praag, is de thuisbasis van zowel Slavia Praag als het Tsjechisch nationaal elftal. Dit moderne stadion, dat in 2008 werd geopend, biedt niet alleen comfort aan de toeschouwers, maar heeft ook een rijke historie. Het oorspronkelijke Stadion Eden, dat hier eerder stond, werd in de jaren '50 gebouwd en bood plaats aan 50.000 toeschouwers. Door de jaren heen is het stadion meermaals vernieuwd.

Het stadion heeft ook internationale faam verworven. Zo werd in 2023 de finale van de UEFA Conference League in de Fortuna Arena gespeeld, waarin West Ham United met 1-2 won van Fiorentina. Naast voetbal worden er ook regelmatig grote concerten gehouden, wat het stadion een belangrijke locatie maakt in Praag.

Wat is de capaciteit van Fortuna Arena?

Het stadion van Slavia Praag biedt tegenwoordig plaats aan 19.370 toeschouwers. Ajax heeft iets meer dan duizend tickets verkocht voor het uitvak, dus de manschappen van Francesco Farioli zullen steun krijgen.