Waarom speelt Brian Priske niet meer met drie verdedigers bij Feyenoord?

Dit is waarom Priske niet meer met drie verdedigers begint bij Feyenoord

Vandaag om 18:40

Brian Priske begint met Feyenoord niet meer met drie verdedigers achterin. De Deen heeft besloten van formatie te wisselen en gebruikt zijn gebruikelijke formatie slechts nog af en toe. Waarom is dat? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Het begin van de trainerscarrière van Priske bij Feyenoord loopt verre van vlekkeloos. De Deen speelde met Feyenoord al vier keer gelijk in de Eredivisie en won slechts tweemaal. Ook afgelopen weekend ging het mis. Op bezoek in Nijmegen wist Jordan Lotomba in de slotminuten nog één punt te redden, maar een comeback konden de Rotterdammers niet maken. In de Champions League verliep de eerste speelronde nog minder. Bayer Leverkusen versloeg Feyenoord in De Kuip met 0-4. 

Waarom speelt Priske niet meer met drie verdedigers achterin?

Toen Priske werd aangesteld bij Feyenoord stond hij bekend om zijn spelsysteem met drie verdedigers. De Rotterdammers speelden in die formatie in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en wisten deze ook te winnen. Toch besloot hij terug te gaan naar vier verdedigers en af te stappen van zijn rituelen. "Toen ik hier arriveerde wilde ik zeker met de 3-4-3 spelen", zegt Priske op zijn persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Girona. "Ik had het vermoeden dat er spelers zouden vertrekken, maar ook dacht ik dat hun te vervangen waren binnen dat systeem."

Door zijn keuze vindt Prikse toch dat hij genoodzaakt is te veranderen. "Aan het einde van de dag, kijkend naar het huidige spelersmateriaal, is er meer zekerheid met vier verdedigers achterin. We hebben het niet overboord gegooid, want tegen Leverkusen speelden wij ook 45 minuten in dat systeem. Het is goed voor ons dat wij kunnen verwisselen tijdens de wedstrijd. Sommige dingen moeten gewoon hetzelfde blijven."