Ajax heeft de gesprekken met Devyne Rensch over zijn contract opgestart

'Ajax spreekt over verlenging met Rensch, die na de zomer bijna in Italië speelde'

2 oktober om 07:56

Ajax is in gesprek met Devyne Rensch over contractverlenging, zo weet De Telegraaf. Het had niet veel gescheeld of de rechtsback had dit seizoen helemaal niet meer bij Ajax gespeeld, want hij was afgelopen zomer bijna rond met AS Roma, zo klinkt het.

Rensch doorliep de jeugdopleiding en is al meerdere jaren een vaste kracht in de hoofdmacht van Ajax. De rechtspoot is echter in het bezit van een aflopend contract en dus zijn de Amsterdammers er meer dan bij gebaat om deze te verlengen, omdat de speler anders gratis de deur uitloopt. De gesprekken zijn inmiddels in volle gang. 

Wat de houding van Rensch enigszins heeft beïnvloed, is een uitspraak van Marijn Beuker, klinkt het. De directeur voetbalzaken noemde de verdediger aan het begin van het seizoen niet in een rijtje met sleutelspelers. 'Die plooi moet worden gladgestreken'. Mocht het niet lukken om Rensch langer te binden, dan is er na Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch weer een jeugdspeler die transfervrij de deur uitloopt.

Afgelopen zomer klopte Roma aan voor Rensch, zo onthult de ochtendkrant tot slot. De Amsterdammer was bijna rond met de club, maar tot een transfer kwam het niet.