Vermoedelijke opstelling Fenerbahçe: Mourinho heeft luxeprobleem tegen Twente

Vermoedelijke opstelling Fenerbahçe: Twente treft ervaren sterrenensemble

3 oktober om 12:55

Voor FC Twente wacht een zware opdracht in de Europa League: Fenerbahçe komt donderdagavond naar de Grolsch Veste. De Turkse grootmacht beschikt over een selectie vol topspelers, en voor José Mourinho is het puzzelen geblazen. Vooral in de verdediging zijn er zorgen door schorsingen en blessures, maar ook in de aanval heeft hij meerdere opties. Welke elf spelers hij het veld instuurt tegen Twente, is onderwerp van speculatie. VoetbalNieuws neemt ze met je door.

Vermoedelijke opstelling Fenerbahçe

In de verdediging van Fenerbahçe is de afwezigheid van Bright Osayi-Samuel een belangrijk aandachtspunt. De rechtsback is geschorst na zijn rode kaart tegen Union, en Mourinho lijkt op Mert Müldür te vertrouwen om die positie over te nemen. Aan de linkerkant blijft Jayden Oosterwolde op zijn vertrouwde plek, terwijl centraal de inzetbaarheid van Çağlar Söyüncü onzeker is. Hij kampt met lichte blessures, en hoewel hij onlangs nog een volledige wedstrijd speelde, is de verwachting dat Mourinho geen risico neemt. Daarom krijgt Rodrigo Becao vermoedelijk de voorkeur naast Alexander Djiku. Dominik Livaković, de Kroatische doelman, is de vaste nummer één onder de lat.

Op het middenveld rekent Mourinho waarschijnlijk op Sofyan Amrabat en Fred, die als controleurs zullen fungeren. In de aanval is het een luxeprobleem: met Dusan Tadić, Alan Saint-Maximin en Sebastian Szymański beschikt Fenerbahçe over veel creativiteit. De grootste vraag ligt in de spitspositie, waar Edin Džeko vaak de voorkeur krijgt in grote wedstrijden. Toch is Youssef En-Nesyri een serieuze optie, zeker na zijn basisplaats in het vorige Europa League-duel.

Vermoedelijke opstelling Fenerbahçe: Livakovic; Müldür, Djiku, Becao, Oosterwolde; Amrabat, Fred; Saint-Maximin, Szymanski, Tadic; Dzeko.

De wedstrijd tussen FC Twente en Fenerbahçe begint donderdag om 21.00 uur in de Grolsch Veste. De wedstrijd is live te volgen op Ziggo Sport 2.