Vermoedelijke opstelling Athletic Club tegen AZ in de Europa League

Vermoedelijke opstelling Athletic Club: Basken op volle sterkte tegen AZ

3 oktober om 16:25

AZ neemt het donderdagavond in San Mamés op tegen Athletic Club in de Europa League. Voor de Alkmaarders een uitdagend duel tegen een van de meest bekende teams uit Spanje, dat thuis vrijwel altijd lastig te verslaan is. De fans zullen met interesse kijken naar hoe het team van Ernesto Valverde zich opmaakt voor deze confrontatie, vooral omdat AZ in de openingswedstrijd al drie punten wist te pakken. Athletic, dat gelijkspeelde tegen AS Roma, staat onder druk om in eigen huis te presteren. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van de Basken met je door!

Vermoedelijke opstelling Athletic Club tegen AZ

Bilbao kampt met enkele belangrijke afwezigen, waaronder eerste doelman Unai Simón en centrale verdediger Yeray Álvarez. Hierdoor krijgt Julen Agirrezabala de kans om onder de lat te staan, ondanks dat hij zondag in La Liga geschorst is. De verdediging van Athletic Club lijkt behoorlijk solide te zijn, met de ervaren Óscar de Marcos op de rechtsbackpositie en Yuri Berchiche als linksback. Centraal zullen Dani Vivian en Aitor Paredes de defensie vormen tegen de snelle aanvallers van AZ, waaronder Ruben van Bommel en Troy Parrott.

Op het middenveld biedt de terugkeer van Oihan Sancet, een van de belangrijkste spelers van Athletic, weer wat extra creativiteit. Hij zal naar verwachting opereren als aanvallende middenvelder achter spits Gorka Guruzeta. Aan zijn zijde spelen Mikel Jauregizar, die tegen Sevilla indruk maakte met een doelpunt, en de controlerende Iñigo Ruiz de Galarreta. De snelheid van de broers Iñaki en Nico Williams, beiden actief op de flanken, zal een grote rol spelen in het aanvalsspel van de Basken. Deze twee spelers vormen vaak een bedreiging met hun acties en snelheid in de counter.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Athletic Bilbao?

Vermoedelijke opstelling Athletic Club: Agirrezabala; De Marcos, Vivian, Paredes, Berchiche; Jauregizar, Galarreta; Iñaki Williams, Sancet, Nico Williams; Guruzeta.

De wedstrijd tussen Athletic Club en AZ begint donderdag om 21.00 uur in San Mamés en is live te volgen op Ziggo Sport. VoetbalNieuws doet uiteraard ook live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog vind je hier.