'Frenkie de Jong krijgt ultimatum van Barcelona en moet snel een knoop doorhakken'

'Frenkie de Jong krijgt ultimatum van Barcelona en moet snel een knoop doorhakken'

3 oktober om 19:48

Volgens Diario SPORT heeft FC Barcelona Frenkie de Jong een ultimatum gesteld: de middenvelder moet voor het einde van 2024 beslissen of hij zijn contract wil verlengen. De huidige overeenkomst van de Nederlander loopt tot 2026, maar de club wil geen risico nemen en wil niet dat hij het laatste contractjaar ingaat zonder akkoord.

Diario SPORT meldt dat Barça De Jong beschouwt als een cruciale speler voor de toekomst. De club wil snel weer met hem om de tafel, nu hij is hersteld van een enkelblessure. De Jong kreeg al maanden geleden een voorstel om zijn contract te verlengen, maar er is nog geen doorbraak. Volgens de bron ligt het grootste struikelblok bij het opnieuw spreiden van zijn salaris. De Jong stemde eerder niet in met deze voorwaarde, nadat hij tijdens de coronacrisis veel salaris had ingeleverd en daar nu nog steeds compensatie voor ontvangt.

Ondanks frustraties over eerdere pogingen van de club om hem te verkopen, heeft De Jong nooit zijn wens verborgen om bij Barcelona te blijven. Clubs zoals Manchester United, Chelsea en Bayern München hebben interesse getoond, maar De Jong blijft gefocust op een toekomst bij Barça. Trainer Hansi Flick en de club zien hem als een belangrijke speler in hun plannen.

Wanneer Barça er niet in slaagt om De Jong's contract te verlengen, kan hij in 2026 transfervrij vertrekken, en zou de club volgende zomer naar aanbiedingen luisteren. Niemand wil dat scenario, dus de komende weken zijn cruciaal om dit op te lossen. Tegelijkertijd werkt de club ook aan verlengingen van Gavi, Pedri en Ronald Araujo, die in een vergelijkbare situatie als De Jong verkeert. Als Araujo niet verlengt, wordt ook zijn toekomst onzeker.