Frenkie de Jong keert terug in wedstrijdselectie van FC Barcelona

'Frenkie de Jong is terug en kan mogelijk al spelen tegen Young Boys'

Vandaag om 14:15

Frenkie de Jong zal mogelijk tegen Young Boys al terug kunnen keren bij FC Barcelona. Vlak voor het Champions League-duel bracht Hansi Flick het goede nieuws. Eind april speelde de middenvelder zijn laatste wedstrijd in het shirt van Barça.

'De terugkeer van Frenkie is geweldig nieuws voor ons, al is het maar voor vijf of tien minuten', zegt Flick tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan het duel in het miljardenbal. Daarmee bevestigd de Duitser de vermoedens van de Spaanse pers. Zij meldde het spoedige herstel van De Jong al, maar het was niet bekend dat hij mogelijk al tegen Young Boys kan spelen. 'Het is een reden van vreugde voor het hele team.'

Sinds april 2024 speelde De Jong in geen enkele wedstrijd. Hij liep tijdens El Clásico een enkelblessure op en sindsdien werkt hij aan zijn herstel. Verschillende terugslagen zorgde ervoor dat hij al vijf maanden in de lappenmand zit. Lang hield Ronald Koeman er rekening mee De Jong mee te kunnen nemen naar het EK 2024, maar uiteindelijk haakte hij toch af.

Met de mogelijke terugkeer van de middenvelder in de wedstrijdselectie van FC Barcelona dunt de blessurelijst weer iets uit. Eerder verloor Flick Marc-André ter Stegen nog aan een langdurige knieblessure, maar ook Gavi, Dani Olmo en Fermín López lijken in oktober te kunnen terugkeren.