Farioli niet ontevreden met gelijkspel, maar laakt het optreden van de arbiter

3 oktober om 21:50

Ajax-trainer Francesco Farioli kan leven met het punt dat Ajax behaalde in de uitwedstrijd tegen Slavia Praag (1-1). De Amsterdammers stonden lange tijd onder druk, zeker na het uitvallen van een van hun verdedigers. Ondanks het overwicht van de tegenstander in de tweede helft, hield Ajax stand.

"Na de rode kaart hebben de spelers karakter getoond. Dan moet je ook blij kunnen zijn met een punt", liet Farioli na afloop van het duel weten. Farioli prees zijn team voor het harde werk en de mentale weerbaarheid, ondanks de moeilijke omstandigheden.

Volgens Farioli had Ajax vooral in de eerste helft de wedstrijd goed onder controle. De Amsterdammers kwamen al vroeg op voorsprong via een penalty van Branco van den Boomen en hadden kansen om de voorsprong uit te bouwen. Toch slaagde de ploeg er niet in om het verschil te maken. "Toen hadden we het af moeten maken. Maar ik verwijt Brobbey niets, hij is onze onbetwiste nummer negen." De spits kreeg een aantal goede kansen, maar het ontbrak aan precisie in de afwerking.

In de tweede helft voerde Farioli een aantal wissels door, waaronder het eruit halen van Christian Rasmussen en Mika Godts. Het was duidelijk dat de druk van Slavia toenam en Ajax het moeilijk had om overeind te blijven. "We hadden nieuwe energie nodig. In het begin van de tweede helft hadden we het heel moeilijk met hun aanvalsgolven, zij speelden alles of niets", lichtte Farioli toe. Slavia Praag zette Ajax flink onder druk, waardoor de Amsterdammers hun controle over het spel kwijtraakten. "Zij zorgden ervoor dat wij de controle verloren. We wilden wat extra's brengen, zowel voorin als achterin."

Farioli was na afloop wel kritisch over het optreden van de scheidsrechter, met name over het aantal kaarten dat Ajax kreeg tijdens de wedstrijd. "Als je naar de wedstrijd kijkt, vind ik het oneerlijk dat wij een rode en zes gele kaarten krijgen en zij maar drie gele." De Italiaanse trainer vond dat zijn team op dat vlak benadeeld werd en uitte zijn onvrede over de scheidsrechterlijke beslissingen die in zijn ogen te zwaar uitvielen voor Ajax.