Hato na gelijkspel tegen Slavia Praag: "Één van de gekste wedstrijden"

3 oktober om 22:20

Ajax speelde donderdag met 1-1 gelijk tegen Slavia Praag. In Praag gingen de Amsterdammers met een 0-1 voorsprong de rust in, maar na rust was Slavia een stuk sterker. Jorrel Hato spreekt na afloop bij Ziggo Sport over één van de gekste wedstrijden die hij ooit speelde.

Hato gaf na het gelijkspel tegen Slavia Praag aan dat hij niet verrast was door de manier waarop de tegenstander speelde. "We wisten dat het een fysiek team is, continu druk zetten, continu in duels. We wisten wat ons te wachten stond." Volgens Hato was Ajax voorbereid op de intensiteit van de wedstrijd, maar kwam het er niet altijd goed uit.

Ondanks de zware druk van de Tsjechen had Ajax in de eerste helft de kans om het duel voortijdig te beslissen. "We kregen kansen op de 2-0 en dan is het misschien een andere wedstrijd. Maar we moeten het doen met een punt", aldus Hato bij Ziggo Sport. De jonge verdediger benadrukte dat Ajax scherper had moeten zijn in de afronding om meer uit het duel te halen.

In het stadion, waar het thuispubliek de ploeg vooruit bleef schreeuwen, gooide Slavia Praag in de tweede helft alles op de aanval. "Ik denk dat dit wel een van de gekste wedstrijden is die ik gespeeld heb", zei Hato over de hectische slotfase. "De manier waarop zij op elk moment leveren, dat is van hoog niveau, dat is hun kracht."