Dit schrijven de Nederlandse media over het moeizame gelijkspel van Ajax

Dit schrijven de Nederlandse media over het moeizame gelijkspel van Ajax

Vandaag om 07:27

Ajax heeft in een spannend Europa League-duel met tien man een punt weten te redden tegen Slavia Praag (1-1). De Nederlandse media is het erover eens: Ajax vocht hard, maar speelde weinig overtuigend. Dit is wat de media erover schrijft.

Dit schrijven de Nederlandse media over het moeizame gelijkspel van Ajax

De Telegraaf benadrukt hoe Ajax het moeilijk had: 'Ajax mocht van geluk spreken dat het bij 1-1 bleef'. Hoewel het spel 'matig' was, prees de krant het collectief van Ajax in de slotfase: 'Met kunst- en vliegwerk hield Ajax stand'. De rode kaart van Youri Baas in de 75e minuut had het extra zwaar gemaakt voor de Amsterdammers: 'Een tweede gele kaart en dus rode kaart voor Baas leek een loodzwaar kwartier in te leiden'​.

Het Algemeen Dagblad was kritisch op het spel van Ajax, vooral in balbezit: 'Het lukte Ajax in balbezit niet om steeds onder de druk van de krachtpatsers van Slavia uit te spelen'. Over de kansen van spits Brian Brobbey schrijft het AD: 'Brobbey kreeg wel snel een levensgrote kans door goed jagen. Die schoot hij echter wild voorlangs'. Ook in de tweede helft bleef het lastig: 'In de tweede helft was het meteen alle hens aan dek'​.

Volgens NU.nl was het een wedstrijd van overleven voor Ajax: 'Ajax mocht zich gezien de verhoudingen in de tweede helft het gelukkigst prijzen met het gelijkspel'. Vooral in de slotfase, na de rode kaart voor Baas, werd het spannend: 'Ajax kwam nog amper in de buurt van het Tsjechische doel en hield met wat kunst- en vliegwerk stand'​.