Dit schrijven de Turkse kranten over het gelijkspel tussen Twente en Fenerbahçe

Vandaag om 08:03

In de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Twente wist Fenerbahçe dankzij een doelpunt van Dusan Tadic een punt te redden. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij beide teams kansen hadden om de overwinning te grijpen, maar geen van beiden wist doorslaggevend te zijn. Dit schrijven de Turkse kranten over de wedstrijd!

Sözcü beschrijft hoe Fenerbahçe met een sterk optreden van Tadic alsnog een punt kon pakken: 'Fenerbahçe wist een punt te redden in de uitwedstrijd tegen Twente dankzij Dusan Tadic.' De krant benadrukt het keerpunt in de wedstrijd: 'Sofyan Amrabat's prachtige pass zette Dusan Tadic alleen voor de keeper, waarna hij koel afrondde en de bal in het net schoot.' Ook wordt het moment van pech voor Jayden Oosterwolde belicht: 'Oosterwolde raakte in de 24e minuut de lat, waardoor Fenerbahçe niet op voorsprong kwam.' Over doelman Livakovic, die meerdere cruciale reddingen verrichtte, schrijft Sözcü: 'Dominik Livakovic had met zijn reddingen een groot aandeel in het behalen van een punt.'

Posta pakt uit met een sterke titel en noemt Livakovic 'de kapitein die zijn schip redde.' De krant beschrijft een kritisch moment in de wedstrijd: 'In de 29e minuut kwam Twente op voorsprong door een kopbal van Michel Vlap, waar zowel Livakovic als Rodrigo Becão niets aan konden doen.' Het aandeel van Tadic bij de gelijkmaker wordt geroemd, en de krant citeert de speler zelf: 'Sofyan gaf zo'n mooie pass, het zou zonde zijn geweest als het geen doelpunt was geworden.' Posta benadrukt daarnaast ook de goede prestatie van Livakovic in de tweede helft: 'Livakovic was fenomenaal met meerdere reddingen, vooral in de 75e minuut toen hij een schot van dichtbij pareerde.'

Milliyet citeert een opvallende reactie van Fenerbahçe-trainer José Mourinho, die tijdens de persconferentie zijn ongenoegen uitte over sommige vragen van journalisten: 'Soms lijkt het alsof ik naar Turkije ben gekomen om het voetbal te leren. Ik heb zelf gespeeld, misschien was ik geen geweldige speler, maar ik begrijp het spel.' Mourinho was echter tevreden over het resultaat: 'Een goed en positief punt. Elke punt in een Europese uitwedstrijd is waardevol.' Over Sofyan Amrabat was Mourinho lovend: 'Amrabat kwam fit binnen en speelde goed. Hij heeft een uitstekende karakter en hij kan beslissende passes geven, zoals bij het doelpunt van Tadic.'