Volgens De Telegraaf heeft Jerdy Schouten een niet ernstige blessure opgelopen

Update: PSV bevestigt afwezigheid van Schouten, Bosz geeft duiding over 'blessure'

Vandaag om 13:55
Laatste update: om 13:53

Jerdy Schouten is zaterdag niet van de partij namens PSV tegen Sparta Rotterdam. De controleur heeft volgens De Telegraaf ‘een niet ernstige’ blessure opgelopen en ontbreekt daarom ook in de selectie van het Nederlands elftal.

Afgelopen dinsdag schitterde Schouten nog in de Champions League. De middenvelder maakte zelfs de negentig minuten vol, maar is klaarblijkelijk niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Volgens De Telegraaf heeft hij een blessure opgelopen.

Waaraan Schouten exact geblesseerd is, is niet bekend. Wel schetst de ochtendkrant dat het 'niet ernstig' is. Mogelijk gaat alleen het duel met Sparta en de interlandperiode met het Nederlands elftal aan zijn neus voorbij. Volgens het Eindhovens Dagblad mikt Schouten op een terugkeer tijdens AZ - PSV. Dat is het eerstvolgende duel van de Eindhovenaren na de interlandbreak.

Zaterdag zien we dus een PSV zonder Schouten en Joey Veerman. Het Eindhovense duo is de laatste jaren veelal geroemd om de goede samenwerking en wordt ook wel 'het motorblok' van PSV genoemd.

Update: PSV bevestigt de afwezigheid van Schouten tegen Sparta. Peter Bosz sprak op de persconferentie van 'algemene vermoeidheidsklachten'.