'Hato maakt indruk, Ajax-talent wordt bekeken door Italiaanse grootmacht'

'Hato maakt indruk en wordt bekeken door Italiaanse grootmacht'
Vandaag om 18:10
Laatste update: om 18:13

Ajax-verdediger Jorrel Hato geniet interesse van Juventus, meldt sportjournalist Nicolò Schira. De journalist heeft het wel vaker bij het rechte eind voor Italiaanse transfers en kwam als eerste met de transfer van Riccardo Calafiori naar Arsenal. 

Juventus, die in het verleden al grootheden als Giergio Chiellini en Leonardo Bonucci voortkweekte, zou zeer geïnteresseerd zijn in de in 2006 geboren verdediger. Hato begon op jonge leeftijd al op te vallen bij Ajax en kan mogelijk een Matthijs de Ligt-achtig scenario bewandelen in de internationale voetballerij. De Ligt verliet Ajax in 2019 om bij Juventus aan de slag te gaan, maar beleefde een wisselvallige periode in Turijn.

Trainer Francesco Farioli zet Hato vooral in als linksback, terwijl de tiener zijn vooral gewend is om als centrale verdediger te spelen. Het is de vraag voor welke positie Hato gemonitord wordt door Juventus, maar de jonge verdediger beschikt in ieder geval over de kwaliteit om op meerdere posities uit de voeten te kunnen. Ook duikt Hato opvallend vaak bij het strafschopgebied van de tegenstander op.