Dit zegt Kuijt over de slechte prestaties en zijn toekomst bij Beerschot

Dit zegt Kuijt over de slechte prestaties en zijn toekomst bij Beerschot

Vandaag om 09:25

Dirk Kuijt pakte vrijdagavond een belangrijk punt met Beerschot in de Jupiler Pro League, maar de ploeg staat nog altijd onderaan de ranglijst. Ondanks de slechte prestaties maakt de Nederlandse coach zich geen zorgen over zijn toekomst bij de club. In gesprek met het Gazet van Antwerpen reageerde Kuijt op de huidige situatie en blikte hij vooruit.

Beerschot verloor acht van de eerste tien competitiewedstrijden, maar tegen Westerlo wist de ploeg eindelijk weer een punt te pakken. "Als je maar blijft verliezen, moet je een keer puur op resultaat spelen. Zo speelden we compacter, maar wilden we ook scoren en dat is ons zelfs twee keer gelukt", aldus Kuijt bij Gazet van Antwerpen. "Eerlijk, vooraf hadden we voor een punt getekend. Achteraf hadden we de zege toch vooral over de streep willen trekken. Maar goed, in de huidige omstandigheden is dit een punt waarop we verder kunnen bouwen."

De positie van Kuijt als trainer staat onder druk, maar hij laat zich daar niet door afleiden. "Ik maak me nul zorgen," stelt hij duidelijk. "Er wordt veel geroepen en geschreven, maar de mensen die de beslissingen nemen vertellen me iets anders. En als het toch fout loopt voor mij, dan zien we het dan wel weer. Ik focus me alleen op de dingen die ik zelf in de hand heb."

Kuijt benadrukt dat zijn taak is om het team ondanks de tegenslagen gemotiveerd te houden. "Mijn taak is dan om de jongens, ondanks alle tegenslagen, weer op te laden en ervoor te zorgen dat we samen één team vormen. Dat we de moed erin houden en altijd blijven knokken. Dat is ons vanavond wel gelukt, vind ik."