Deijl was bijna international: dit is waarom de FIFA roet in het eten gooide

Deijl was bijna international: dit is waarom de FIFA roet in het eten gooide

Vandaag om 09:45

Mats Deijl, rechtsback van Go Ahead Eagles, leek op het punt te staan om international te worden voor Maleisië, maar dat avontuur werd op het laatste moment door de FIFA geblokkeerd. In De Voetbalkantine op ESPN gaat de verdediger in op zijn mogelijke interlandcarrière. 

De verdediger van Go Ahead Eagles laat weten een tijd geleden benaderd te zijn door de voetbalbond van Maleisië. Deijl werd benaderd via Instagram en vervolgens door de Maleisische voetbalbond, waarna hij zijn stamboom moest opsturen.

Waarom mag Deijl niet uitkomen voor Maleisië?

De FIFA hanteert strikte regels, waarbij minimaal een van de grootouders uit het betreffende land moet komen. "Het leek mij prachtig, het had heel mooi kunnen zijn, maar helaas", aldus Deijl over het mislopen van zijn mogelijke interlandcarrière. Deijl kwam niet in aanmerking voor een Maleisisch paspoort omdat zijn overgrootmoeder, en niet zijn grootouders, in het Aziatische land was geboren.

In De Voetbalkantine op ESPN reageerde Deijl nuchter op het nieuws: "Het wordt een beetje overdreven allemaal. Het is niet zo dat er een sprookje in duigen is gevallen. Zo erg was het allemaal niet. Ik weet eigenlijk pas heel kort dat Maleisië überhaupt een optie was."